Saker jag gör medan jag borde skriva

Åh Gud.

Någon har skapat en parfym med doften av böcker.

Jag. Måste. Ha. Den. Jag ser framför mig hur jag på nästan förlagsfest nonchalant glider fram medan huvuden vänds efter mig, det sniffas i luften, och okända människor spontant börjar prata om sina finaste läsminnen med mig.

Fast det förstås. Det är mer sannolikt att jag skulle göra mig i ordning, välja snygga kläder, sminka mig, fixa håret, spreya på mig lite Paper Passion Perfume (Paper Passion Perfume captures the unique olfactory pleasures of the freshly printed book”) och sen stanna upp, tänka: ”Fest? Varför är jag på väg till en fest?” och gå raka vägen till bokhyllorna i mitt rum medan jag emailar förlaget och säger att jag tyvärr inte kan komma p.g.a. plötsligt läslust.

Självklart har jag nu beställt parfymen, så jag håller er uppdaterade om hur det går. En liten del av mig försöker förbereda mig för besvikelsen. Vad är sannolikheten för att de verkligen lyckats fånga doften av nytryckta böcker och olästa äventyr?

Ord kan inte beskriva hur upphetsad jag är över den här parfymen. Om de bara gör en sminkkollektion som fångar essensen i boknörden och kläder som påminner om pocket så kommer till och med jag kunna bli intresserad av mode