Saker jag gör medan jag borde skriva

All denna höst!

Ni vet hur vissa människor ser på julen som något som måste vara helt perfekt och blir så stressade över mat som ska lagas, presenter köpas, familj träffas m.m. att de knappt verkar hinna njuta av den? Så är inte mina jular. Min approach till jul är att köpa två dussin böcker och så mycket choklad och julmust jag orkar släpa hem, och sen lämnar jag inte pyjamasen på fyra dagar och går upp fem kilo.

Men hösten! Så många träd att hålla koll på (vad händer med hästkastanjen utanför köksfönstret, björken utanför mitt sovrumsfönster och det lilla körsbärsträdet på vägen till Statoilmacken?), promenader att gå (Lilla promenaden runt Flatensjön, Stora promenaden runt Flatensjön, Turen runt Ältasjön, Vägen till Tyresö), té att dricka, böcker att läsa, äventyr att tänka på. För att inte tala om att hänga i mörka och regndisiga stadsmiljöer, kanske förälska mig i någon så att jag kan gå runt och försöka vara cool och ny och spännande, dricka drinkar på hotellbarer, sitta hemma i soffan och skriva under mörka kvällar, se hela säsonger av TV-serier, bli effektivt och fartfyllt arbetande … det är så mycket att njuta av att jag ibland helt glömmer bort att göra det. Bara häromdagen insåg jag att det var början av oktober och jag ännu inte köpt min ljung. Jag köper ljung varje år. Det är en tradition. Och fönstertvätten, så att jag verkligen kan njuta av färgerna utanför!

Problemet är förstås att jag älskar hösten, så varje år lägger jag på mig något nytt, och innan jag vet ordet av har jag för många traditioner och för mycket som är roligt och alldeles för lite tid för att uppskatta det efter förtjänst. Och missar man något är det ju ett helt år innan det kommer tillbaka igen.

Höstplaner den här veckan:
– Läsa Nora Roberts i sängen
– Se Kommissarie Lewis i soffan
– Skriva, gärna på kvällstid, kanske till Kommissarie Lewis
– Köpa ljung!!!!
– Fika med vänner

Planer jag har prioriterat bort/skjutit upp till nästa vecka:
– Tvätta fönstren
– Bli förälskad

Så. Back on track.