Saker jag gör medan jag borde skriva

Anledningar att älska Minneapolis eller Varför jag borde skriva en bok som utspelar sig i Minnesota, #1

Jag har bara varit här i en dag, och jag har redan hittat flera anledningar att älska the Twin Cities (Minneapolis och St. Paul, åtskiljda av Mississippi och åratal av vänlig synskonrivalitet – bara en idiot skulle ju tänka att det bara är en stad…) och Minnesota.

När jag skrev min förra bok valde jag att låta den utspela sig i Iowa eftersom jag bara visste två saker om delstaten: 1, den var en del av The Great Plains, vilket jag tyckte lät magiskt men som ju egentligen bara en bred strimma majs-vänlig jord i mellanvästern, samt 2, de hade en gång haft en bibliotekskatt vid namn Dewey Readmore Books.

Så idag tänkte jag fokusera på anledningar varför jag en dag borde skriva en bok som utspelar sig i Minnesota.

Först ut: trenden med små mini-bibliotek i folks trädgårdar: