Saker jag gör medan jag borde skriva

Att leka vuxen

Är ändå oerhört tillfredsställande.

Bäst är förstås spontana helgutflykter till återvinningscentralen, men tyvärr finns det gränser för hur mycket man kan slänga. Jag misstänker att Syrran skulle bli grinig om hon kom hem och upptäckte att hon inte hade något skrivbord. (Plus, förstås, moraliskt förkastligt pga slänga funktionella möbler, slit-och-släng samhället osv osv).

Som tur är finns det andra saker man kan göra. T.ex. kan man ta hand om den halv-torra limpan grekiskt lantbröd i skafferiet. Jag köpte den i helgen för att lyxa till det lite och normalt sätt skulle den få ligga i ica-påsen i skafferiet tills den hade utvecklat intelligent liv och promenerade bort själv.

Så icke idag. Idag frös jag ner det jag inte skulle hinna använda.

Jag vet vad du tänker: vad ska hon göra med en stenfrusen halv limpa grekiskt lantbröd? När hon än tinar den kommer hon ju inte hinna äta upp den förrän den blivit dålig ändå. Den kommer bara ligga där som en ishård klump och ta upp plats i frysen.

Men då undervärderar du mig! För jag skar upp den innan jag frös ner den. I prydliga skivor. Så att jag nu kan tina upp dem en och en eller två och två, när jag känner för lite lyx.

Vad säger  ni nu då?

Ja, förvisso. Jag hade kunnat frysa ner halva i söndags när den fortfarande var färsk. Men man kan fortfarande rosta dem!

>