Saker jag gör medan jag borde skriva

Bakom kulisserna i Boonsboro

Jag skriver det här i Boonsboro, Maryland, staden där tre av Nora Roberts böcker utspelar sig och där hon också bor. Det är också anledningen till att den här resan spontant bestämdes över ett antal glas vin ute på Ängsö i somras.  Jag utgick länge från att staden, värdshuset, pizzerian och puben som beskrivs i böckerna var fiktiva, men icke: Nora Roberts bor här och äger företagen och har sedan skrivit böcker om dem. Jag fick reda på det här av Carina, som hade kört förbi staden och reagerat på namnet, och eftersom Simona också på Ängsö just då blev det snabbt uppenbart att vi ju var tvungna att åka till DC, hälsa på Carina och sen bo på Nora Roberts hotell.

Boonsboro är en intressant typ av amerikansk småstad: den välmående staden som är så charmerande att den balanserar på gränsen till kuliss. Eller passerar den. Det är den typen av stad där till och med tandläkaren är inhyst i ett charmigt litet hus med veranda (se bildbevis). Nora Roberts äger hotellet, bokhandeln, gymmet, souvenirbutiken och pizzerian. Puben ägs av Nora Roberts son. Det här är förstås min nya målbild som författare. Hotellet är otroligt charmigt, med rum döpta efter kända romantiska par (”Jane och Rochester”, ”Elizabeth och Darcy” och, mitt rum, fantastiska Thin Man-paret Nick och Nora) och ett bibliotek med en flaska whisky, eftersom ”Nora believes every library should have one”. Min favorit hittills är Michelle, the innkeeper, som kom hit för en boksignering och sen sökte jobbet. När hennes dotter flyttat hemifrån planerar hon att söka tillfälliga vikariat-jobb på olika värdshus över hela landet, om inte världen. Tydligen finns det en hemsida som förmedlar vikariejobb för inn keepers. Hon leker med tanken på att skriva en bok med titeln Confessions of an Inn Keeper. Jag såg mer framför mig en hel bokserie där en Mary Poppins-liknande inn keeper styr upp både charmerande lokala bed and breakfasts och gästerna som bor där.

En parantes: jag skriver det här i biblioteket på Boonsboro Inn medan Carina följer nyhetsutvecklingen kring Paul Manafort och Muellerinredningen. Hon går i sändning om tjugo minuter och är inne i fullt work mood. Charmerande Michelle bistod mot en lista på kanalerna över nyhetskanalerna som de hade och lät oss glatt jobba i biblioteket trots att vi redan har checkat ut. Snart ska jag få stå bredvid och se på när Carina sänder live. Herregud, vad imponerad jag är över henne.

Uppdatering: Jag och Simona fick också bistå med den oerhört viktiga hjälpen att hålla i ett paraply. Jag vill gärna tro att vi skötte oss med den äran.