Saker jag gör medan jag borde skriva

Bilder och filmer

Apropå det där med att illustrera författarutmaningarna med bilder istället för ord kom jag osökt att tänka på en skrivarhandbok jag en gång köpte. Inget inger mindre förtroende för en skrivarhandbok än en person som i introduktionen skriver att han har valt att använda exempel från filmer, eftersom fler ”kände till dem.” Ja, det är möjligt rent allmänt i livet, men om du är författare och känner till fler filmer än böcker kanske du borde överväga att skriva filmmanus istället. Det är allt jag säger.

Jag kommer inte ihåg på rak arm, men det kan vara han som också dedikerade ”denna hans andra bok till sin mamma”, eftersom det tydligen var hon som övertalat honom om att världen behövde ytterligare en bok av honom. Kanske var hon också den enda som läste hans första, vem vet? Allt jag säger här är att det är helt okej, till och med rörande, och ja, fullt rimligt för en man att dedikera en bok till hans mamma, men två är vagt oroande.

>