Saker jag gör medan jag borde skriva

Jack – inget mellannamn – Reachers' USA

För de som har missat Lee Childs böcker om Jack Reacher, denna amerikanska anti-hjälte: Reacher’s USA handlar förstås om billiga motell.

Jack Reacher är den f.d. militärpolisen som vuxit upp på militärbaser över hela världen, hoppade av som major och sen tillbringar sina dagar med att resa runt i landet han knappt sett och slåss med bad guys. Och som han slåss! Någon gång kommer han stöta på någon som är starkare och bättre och tuffare än honom – ”but it wouldn’t be this guy”.

Andra litterära personer som bor på motell: Charlaine Harris’ (mest känd för True Blood-serien) Harper Connely, kvinnan som kan känna av när det finns ett lik i närheten och dessutom veta vad personen dog av. Nu reser hon runt i USA och bor på billiga motell och upptäcker lik.

Och det har jag också gjort. Ja, inte liken då, men det helt äkta amerikanska motellet. Vi körde från Minneapolis i fredags, passerade New Sweden (vilket i princip bara är en skylt – och sen klagar Carina på min bibliotekskatt. Den hade i alla fall en staty) och vidare till Spencer i norra Iowa.

Väl där var hotell-utbudet begränsat, så vi hamnade på Budget Inn Motel, komplett med parkeringsplats och längor med rum som löpte längs med den. Rummen luktade vagt suspekt (typiskt motell!!!!) och hade blommiga överlakan.
”Funkar det?” frågade Carina.
”Ett motell!” svarade jag.