Saker jag gör medan jag borde skriva

Olidligt spännande

Ikväll ska jag äta middag hemma hos den formidabla och fantastiska Simona. En trevlig tillställning med en handfull fantastiska och formidabla vänner; allt lugnt och informellt och avslappnat.

Hade man kunnat tro. Men det är också den officiella presentkorgs-överlämnings-festen. Den bestämdes när jag var i New York och Isak och Simona bestämde sig för att få en presentkorg.

”Klarar du dig ända till den 4:e med att få din present?” frågade jag när datumet bestämdes. ”Jaadå” svarade Isak. Han har varit på mig sen dess. ”Det är ju jättelänge dit!” sa han nu i veckan.

Han har också gjort en särskild presentkorgs-middags-playlist. Den består av mycket Barbra Streisand och de bästa balladerna från 80- och 90talet. Han har föreslagit någon sorts presentkorgs-ceremoni, även om han ännu inte återkommit med några exakta detaljer. Han har sett oroligt på mig och hävdat att han kommer få en presentkorg.

Presentkorgar är uppenbarligen känsliga saker. Krig har utkämpats för dem, riken byggts och fallit, vänskaper uppstått och raserat. Eller som Isak formulerade det: ”Om jag inte får en presentkorg är den här vänskapen över.”

Så ni ser hur mycket som hänger på kvällens begivelse? Önska mig lycka till.

>