Saker jag gör medan jag borde skriva

Tre bokhandlar

Det finns få lika bra sätt att få en känsla för en stad som att besöka deras oberoende bokhandlar. I Washington blir det extra tydligt. Gå in i vilken som helst av dem just nu och den största bokhögen vid kassan kommer vara Bob Woodwards Fear. Bredvid den är det inte ovanligt att hitta högar med Timothy Snyders On Tyranny: Twenty Lessons from the Twentieth Century eller Cass Sunstein Impeachment: A Citizen’s Guide. Avdelningen för statsvetenskapliga böcker kommer vara större än avdelningen för skönlitteratur, och det kommer finnas minst tio olika sätt att kategorisera böcker om politik.

Jag behöver knappast säga att boknörden och statsvetaren i mig älskade Washingtons bokhandlar. Vi besökte tre av dem den första dagen, och vi började i Solit State Books, där jag raskt köpte On Tyranny och Cherry. Cherry är formellt sett en skönlitterär bok, men enbart för att författaren skriver om så många kriminella handlingar. Han sitter också redan i fängelse.

Vårt nästa stopp var Politics and Prose, och det namnet säger väl det mesta man behöver veta om Washington och dess bokhandlar. Här blandades t-shirts med bokcitat (Groucho Marx: Outside of a dog, a book is man’s best friend. Inside of a dog, it’s too dark to read) med feministiska och antirasistiska aktivist-kit: She persisted-att göra anteckningsblock, inklusive: Allies to contact. Todays mood: Nasty. Supplies needed, eller ett fest-kit med feministiska vykort och korkskruv, för verklig motståndsinspiration. Kunniga bokhandlare svarade i telefon och la undan högar med Fear-böcker åt kunder som skulle hämta ut dem. Politics and Prose ligger också vägg i vägg med Comet pizza, där galna republikaner trodde att Hilary Clinton och andra demokratiska toppnamn drev pedofilring. Ja, det är ett galet land.

Jag vill inte på något sätt påstå att det är utmattande att besöka bokhandlar, men vi hade faktiskt betat av Kongressen och Högsta domstolen också, så vid det här laget var det hög tid för en öl. Som tur var har Kramers Books en bar, med det fantastiska namnet Afterword Café. Om jag någonsin skriver en till bokhandelsbok ska jag stjäla det namnet. Stärkta av mat (Simona och Carina) och en öl (jag) tog vi oss sen an ännu en bokhandel.

Totalt antal böcker köpta: åtta. Men jag vill då ändå säga att jag gav bort två.

>