Saker jag gör medan jag borde skriva

”Jag trodde du hade gått i ide”

Jag är tillbaka på kontoret för första gången på flera veckor. Först jobbade jag hemifrån, sen fick jag besök av en vän, sen kom påsken och sen åkte jag till Rom. Här vill jag påpeka att jag förstås skrev under hela den här tiden. Jag jobbade till och med effektivt! Men det är inte något som kom fram på kontoret.

Person 1: ”Har du varit på semester, eller?”
Jag: ”Nej! Nej, jag har skrivit! Jag har bara skrivit någon annanstans!

Person 2: ”Jag trodde du hade gått i ide.”

Hmpf.

PS. Bara som information så är författare alltid som mest effektiva när du tror att de har gått i ide. Så det så.

PPS. Ibland när författare går i ide så sitter de bara hemma oduschade i soffan i pyjamas och läser böcker eller har självtvivel. Hypotetiskt exempel.