Saker jag gör medan jag borde skriva

New York sammanfattat

Så. Sista kvällen i New York och jag tillbringar den på min hotellbar. Det är så spännande det blir. Jag inser att jag borde satsa på någon bra restaurang, cool bar eller sista minuten hela natten-shopping. Istället tänker jag försöka mig på en New York-sammanfattning.

Bästa bar: Stonewall Inn och pianobaren med de sjungande servitriserna.

Bästa shopping: självmotsägelse, men med Carinas benägna hjälp och aldrig tidigare skådad disciplin lyckades jag shoppa loss på Century 21. Jag har också två gånger gått in på Macy’s, men det var ett misstag.

Saker som bara inte är verkliga: små allékantade gator med trapport som leder upp till trappuppgångar (se bild). Uppenbarligen ren kuliss. Husfasader med brandstegar på.

Saker som inte alls är som på film: Central park. Carina marscherade mig raskt till en liten klippig kulle där man kunde ta foton med skyskrapor i bakgrunden. Men vi vet alla att det inte är Central park. Central park är väldiga grönområden där män och kvinnor joggar eller rastar hundar och råkar springa in i varandra, varpå komplikationer uppstår. Skridskorinken vid Rockefeller Center. Den är a, alldeles för liten. B, nedsänkt (???). Wallstreet. Borde det inte vara… mer?

Mest skräckinjagande upplevelser: Macy’s båda gångerna. Övergångsstället vid Macy’s, de där sekunderna när det precis blivit grönt och man ser havet av människor på motsatta sidan långsamt börja röra sig emot en, som vore de en fiendearmé och man själv en vilsen spanare som snart kommer uppslukas och övermannas och lämnas kvar i en liten hög på trottoaren.

Saker som jag inte upplevt: sura New York-bor. Missad upplevelse. Jag kommer behöva åka tillbaka.

Bästa guiden: Carina. Hon hade ett detaljerat och obevekligt schema planerat. När hon hämtade mig på hotellet hade hon inte ätit lunch, men det betade hon av samtidigt som vi fotograferade mig med frihetsgudinnan i bakgrunden. ”Så där”, sa hon. ”Jag tror inte du har förlorat mer än sju minuter på min lunch.”

Vi vet alla att det här är en kuliss
Det här borde vara oändliga grönområden där karaktärer från romantiska komedier joggar och rastar sina hundar
Borde inte den kapitalistiska världskonspirationen kräva mer... plats?
Bästa guiden, efter att ha sinkat oss i sju minuter för att äta lunch